Indonesische grootmoeder
2172
post-template-default,single,single-post,postid-2172,single-format-standard,eltd-core-1.1.2,borderland-theme-ver-2.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Indonesische grootmoeder

Indonesische grootmoeder

Senang Saus: Een ode aan Indonesische grootmoeder

Zo’n 100 jaar geleden deed een bijzonder familierecept haar intreden. Een saus, niet zomaar één, maar Senang saus. Een uniek product dat zijn roots kent in Indonesië. Een smaakmaker voor onder andere saté, wok en rijstgerechten, maar is ook een saus die net even dat extraatje geeft aan bijvoorbeeld je tosti. 

Lokale producten met eenvoud bereidt, maar toch onderscheidend en nét even anders zijn. Senang saus was het resultaat 100 jaar geleden, gemaakt door de overgrootmoeder van één van de oprichters achter het merk. 

Senang saus was altijd van de partij. Of het nu na een dag hard werken was, tijdens een bruiloft of een verjaardag, bij iedere gelegenheid stond de saus steevast op tafel. Toen Nederlands-Indië ophield te bestaan, maakte de overgrootouders de overtocht naar Nederland. In Nederland aangekomen stond de overgrootmoeder voor een grote uitdaging: dezelfde heerlijke saus maken, maar dan zonder de producten uit het verre Oosten.

Overgrootmoeder was de uitvinder. Gedreven als zij was, bleef zij net zo lang proberen, testen en perfectioneren totdat het unieke karakter en smaakbeleving van Senang saus een feit was. Nu is het de beurt aan de vierde generatie om de saus perfect te houden en het volgende doel na te streven: wereldwijd op elke eettafel een potje Senang saus.

Klik hier en bekijk het artikel op freshhh.nl